Eversti Saku Joukas Lapin lennoston komentajaksi - ev. Tommi Heikkala ilmavoimien operaatiopäälliköksi

joukasheikkalaPuolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. tammikuuta 2024 lukien. Ilmavoimien osalta Lapin lennoston komentajaksi määrättiin eversti Saku Joukas. Ilmavoimat saa 1.1.2024 eversti Tommi Heikkalasta uuden operaatiopäällikön ja Karjalan sekä Lapin lennostot saavat uudet esikuntapäälliköt.

SakuJoukas_ilmavEversti Saku Joukas on määrätty Lapin lennoston komentajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien suunnittelupäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Eversti Joukas on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.

Aiemmin eversti Joukas on palvellut muun muassa tiedusteluosaston apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, yleisesikuntaupseerikurssin ilmasotalinjan johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, apulaisjohtajana Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskuksessa, sekä Koelentokeskuksen päällikkönä Ilmavoimien materiaalilaitoksella.

TommiHeikkala_ilmavEversti Tommi Heikkala on määrätty ilmavoimien operaatiopäälliköksi Ilmavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2011 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Everstiluutnantti Samuli Tanttu on määrätty esikuntapäälliköksi Karjalan lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä koulutuspataljoonan komentajana Ilmasotakoululla.

Everstiluutnantti Petteri Puusa on määrätty esikuntapäälliköksi Lapin lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä tutkimusalajohtajana Doktriiniosastolla Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella.