Uusi sovintoehdotus Airpro-kiistassa - vastauksia odotetaan iltakahdeksaan mennessä

Airpro_fenceValtakunnansovittelija Minna Helle antoi Airpron työehtoja koskevan työriidan osapuolille Ilmailualan Unioni IAU:lle ja Airpro Oy:tä edustavalle Palvelualojen työnantajat Paltalle uuden sovintoehdotuksen maanantaina kello 18. Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijalle iltakahdeksaan mennessä.

Nyt annetto sovintoehdotus on työriidan toinen. Ensimmäisen, 15. maaliskuuta 2017 annetun sovintoehdotuksen IAU hylkäsi. Työriidan sovittelu alkoi neuvottelutauon jälkeen sunnuntaina 19. maaliskuuta 2017 kello 12.30 ja sitä jatkettiin keskeytyksettä sovintoehdotuksen antamiseen saakka.

"Sovittelussa päästiin nyt selkeästi eteenpäin. Toivon, että sopu syntyy ja pitkään jatkunut riita päättyy", sanoo valtakunnansovittelija Minna Helle.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä sovintoehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen vastausten antamista.

Työnseisaukset uhkaavat

Mikäli molemmat työriidan osapuolet hyväksyvät sovintoehdotuksen, peruuntuvat Airpro Oy:n hoitamia lentoliikenteen palveluja 22. – 24.3.2017 klo 14 - 18 uhkaavat IAU:n työnseisaukset. Mikäli toinen tai jompikumpi osapuolista hylkää ehdotuksen, on todennäköistä, että työnseisaukset toteutuvat.

Työriita koskee Airpro Oy:ssä noudatettavia työehtoja. Vaikean riidan ytimessä on erityisesti kysymys siitä, mitä ja kenen sopimaa työehtosopimusta Airpro Oy:n maapalveluissa noudatetaan. Pöydällä on ollut myös muita riitakysymyksiä.