Lentokenttäpalvelujen kenttäavustajien työnseisaus toteutuu 1.-3.2.2018

PRM_odotusalueLentokenttäavustajien työnseisaus liittyy Ilmailualan Unioni IAU ry:n ja Lassila & Tikanoja Oyj:n väliseen työriitaan. Neuvotteluja käytiin valtakunnnasovittelijan toimistolla mutta tarvittavaa edistymistä ei tapahtunut. Työnseisaus toteutuu ainakin 1.-3. helmikuuta.

Ilmailualan Unioni IAU ry on ilmoittanut järjestävänsä työnseisauksen Lassila & Tikanoja Oyj:n lentoasemapalvelujen yksikössä. Ilmoituksen mukaan kenttäavustajat eivät osallistu työnseisauksen aikana liikuntarajoitteisten matkustajien saattopalveluun, asematasokuljetuksiin eikä koordinaatiotehtäviin.

IAU ry vaatii työnseisauksilla aloitettavaksi neuvottelut kenttäavustajien työehdoista. Lassila & Tikanoja Oyj katsoo, että kenttäavustajien työehdoissa on noudatettava Kiinteistötyönantajat ry:n ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n välillä solmittua kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevaa työehtosopimusta. Kiinteistöpalvelualan työehtosopimus umpeutui 31. tammikuuta 2018 eikä työnantaja ole valmis aloittamaan neuvotteluja IAU:n kanssa.

Valtakunnansovittelija Minna Helle tapasi osapuolet tällä viikolla. Työriitaan ei kuitenkaan ollut mahdollista löytää ratkaisua.

IAU:n mukaan L&T:n työriidan sovittelussa ei edistytty sillä tavalla, että jo aiemmin ilmoitetut työnseisaukset tälle viikolle peruuntuisivat. Ehdoksi tälle oli asetettu varsinaisten neuvottelujen käynnistyminen IAU:n ja L&T:n välillä kenttäavustajien työehdoista. Työnseisaukset toteutetaan suunnitellusti 1.-.3 helmikuuta 2018 kello 12-18 välisenä aikana.

IAU on ilmoittanut myös toisesta samoja tehtäviä koskevasta työnseisauksesta 9.2.2018, 12.2.2018 ja 14.2.2018 kello 12-18.

avustettavat_1Kiistan kohteena oleva työntekijäryhmä antaa matkustajille maksutonta avustuspalvelua. Se on suunnattu lentoasemalla liikkumiseen apua tarvitseville kuten kehitys-, näkö- tai kuulovammaisille, iäkkäille tai liikuntakyvyltään muutoin rajoittuneille matkustajille.

 

Henkilökunta avustaa matkustajan tarvittaessa lentokoneen istuimelle saakka ja vastavuoroisesti paluumatkalla lentokoneesta pysäköintialueelle, bussilaitureille, juna-asemalle tai takseille.

Lue myös: