Brittipoliisi vapautti drone-häiriköinnistä pidätetyt - ei epäillä enää rikoksesta

Gatwick_2Sussexin poliisi on vapauttanut kaksi henkilöä, jotka se pidätti 22. joulukuuta epäiltynä Gatwickin drone-häiriköinnistä. Heitä ei enää epäillä lentoliikenteen häirinnästä.  Lentokenttäalueen läheisyydestä on löydetty vaurioitunut drooni. Gatwickin lentokenttä on julkistanut 50 000 punnan palkkion syyllisten kiinnisaamiseksi.

Poliisi pidätti 22. joulukuuta miehen ja naisen epäiltynä Gatwickin lentoliikenteen pysäyttämisestä luvattomalla drone-toiminnalla. Gatwick on Englannin toiseksi suurin lentokenttä ja vilkkaimpina joulupäivinä sieltä on yli 70000 matkustajaa eri kohteisiin.

"Molemmat epäillyt ovat tehneet yhteistyötä. Olemme tyytyväisiä tuloksiin eikä heitä enää epäillä Gatwickin drone-häiriköinnistä", kertoo poliisi tiedotteessaan.

Epäillyt vapautettiin 23. joulukuuta eikä heitä enää epäillä lentoliikenteen häirinnästä. Sussexin poliisi muistuttaa ettei tutkintasyistä tehdyt pidätykset välttämättä tarkoita, että kyseiset henkilöt olisivat syyllisiä.

Poliisin päämäärä on edelleen tavoittaa lentoliikenteen häirintään syyllistyneet ja tuoda heidät oikeuden eteen. Poliisi jatkaa tutkintalinjoillaan tapauksen selvittämiseksi. Myös yleisöltä pyydetään vihjeitä tapauksen selvittämiseksi. Poliisi on  kuitenkin jo löytänyt vaurioituneen droonin Gatwickin lentokenttäalueen läheisyydestä.

Gatwickin lentokenttäoperaattori Gatwick Airport Limited julkisti 23. joulukuuta 50 000 punnan vihjepalkkion Crimestoppers-palvelun kautta tiedoista, jotka johtavat pidätykseen ja tuomioon. Drone-häiriköinti sotki Gatwickin lentoliikennettä kolmen piävän ajan vilkkaan lomakauden aikana.

Pahimmassa tapauksessa dronet voisivat jopa kuljettaa pommeja lentokenttäalueelle.

Lue myös: