Finnairin uusi hybridilaina ylimerkittiin selvästi

Matka_Finnair_A350_closeFinnair Oyj:n 200 miljoonan euron hybridilainan tarjoaminen päättyi onnistuneesti 1. lokakuuta 2015. Uusi hybridilaina ylimerkittiin selvästi ja myytiin yli 100 sijoittajalle. Uusi hybridilaina lasketaan liikkeeseen arviolta 13. lokakuuta 2015.

Uuden hybridilainan alkuperäinen kuponkikorko on kiinteä 7,875 prosenttia vuodessa, mutta se määrittyy uudestaan viiden vuoden välein uuden hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä alkaen. Uudella hybridilainalla ei ole eräpäivää, mutta Finnair voi lunastaa sen takaisin viiden vuoden kuluttua uuden hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä ja kunakin vuotuisena koronmaksupäivänä tämän jälkeen.

Finnairin 28. syyskuuta 2015 julkistama, 26. marraskuuta 2012 liikkeeseen laskettua hybridilainaa koskeva vapaaehtoinen käteisellä toteutettava takaisinostotarjous on ehdollinen uuden hybridilainan onnistuneelle liikkeeseenlaskulle, ja Finnair katsoo saaneensa riittävän määrän uuden hybridilainan merkintää koskevia kiinnostuksenilmaisuja takaisinostotarjouksen toteuttamiseksi.

Tämän johdosta ja edellyttäen, että mitään odottamatonta ei tapahdu, Finnair arvioi toteuttavansa Takaisinostotarjouksen Takaisinostotarjoukseen liittyvässä 28. syyskuuta 2015 päivätyssä tarjousmuistiossa esitettyjen Takaisinostotarjouksen ehtojen mukaisesti.

”Olemme tyytyväisiä, että uuden hybridilainan tarjoaminen päättyi onnistuneesti; kyseessä on Suomen toistaiseksi suurin hybridilainan liikkeeseenlasku. Erityisen ilahtuneita olemme kansainvälisten ja kotimaisten sijoittajien vahvasta kiinnostuksesta lainaa kohtaan, sillä se kertoo sijoittajien luottamuksesta Finnairiin ja sen kykyyn toteuttaa strategiaansa menestyksellisesti vallitsevassa markkinatilanteessa”, sanoo Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

Uusi hybridilaina on Takaisinostotarjouksen kohteena olevan Finnairin vuoden 2012 hybridilainan tavoin muita Finnairin velkasitoumuksia heikommassa asemassa, ja sitä käsitellään IFRS-konsernitilinpäätöksessä omana pääomana. Uusi hybridilaina ei anna haltijalleen äänioikeutta yhtiökokouksessa eikä laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistuksia.

Finnair on nimittänyt Takaisinostotarjouksen yhteydessä Danske Bank Oyj:n tarjousasiamieheksi sekä Danske Bank A/S:n ja Morgan Stanley & Co. International plc:n dealer manager -asiamiehiksi. Finnair on nimittänyt uuden hybridilainan liikkeeseenlaskun yhteydessä Danske Bank A/S:n ja Morgan Stanley & Co. International plc:n pääjärjestäjiksi ja neuvonantajiksi sekä Pohjola Pankki Oyj:n pääjärjestäjäksi.

Lue myös: