Kari Wihlman Liikenneviraston pääjohtajaksi

Trafi_WihlmanValtioneuvosto on 19. lokakuuta 2017 nimittänyt Liikenneviraston pääjohtajaksi varatuomari Kari Wihlmanin. Hän siirtyy Liikennevirastoon Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtajan tehtävistä. Wihlman on työskennellyt Trafin johdossa vuodesta 2010. Viisivuotinen toimikausi Liikennevirasron johdossa alkaa 1. tammikuuta 2018.

Wihlman on tehnyt pitkän uran liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla ja työskennellyt johtotehtävissä Autorekisterikeskuksessa, Ajoneuvohallintokeskuksessa ja Trafissa, yhteensä 26 vuotta.

Liikenneviraston nykyinen pääjohtaja Antti Vehviläinen siirtyy Viestintävirastoon johtamaan hallinnonalan yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on 5G-teknologian käyttöönoton edistäminen Suomessa. Hankkeeseen sisältyy mm. liikenne- ja viestintäverkkojen sekä liikenteen automaation kehittäminen.

Liikennevirasto vastaa liikenteen palvelutason ylläpitämisestä ja kehittämisestä valtion hallinnoimilla liikenneväylillä. Virasto edistää liikennejärjestelmän toimivuutta ja liikenteen turvallisuutta sekä alueiden tasapainoista ja kestävää kehitystä. Virasto hallinnoi, ylläpitää ja kehittää maanteitä sekä valtion rataverkkoa ja vesiväyliä. Liikenneviraston henkilöstömäärä on noin 650.

Lue myös: