Kiina avaa rajojaan 8.6. - lentoyhtiöt voivat aluksi avata yhden viikkovuoron yhteen kohteeseen

AirChina_tailsKiina avaa rajojaan 8. kesäkuuta alkaen ja mahdollistaa lentoyhtiöille matkustajaliikenteen käynnistämisen tiukoin rajoituksin. Tarjolla on ensivaiheessa ainoastaan yksi viikkovuoro yhteen kohteeseen per lentoyhtiö. Maahan sapuville matkustajille tehdään Covid-19 -testit ja liikennöintioikeudet riippuvat niiden tuloksista.

Kiinan ilmailuviranomaisen mukaan jokainen kiinalainen lentoyhtiö voi avata yhden viikkovuoron yhdellä reitillä valitsemaansa maahan. Jokainen ulkomainen lentoyhtiö puolestaan voi avata Kiinaan yhden viikkovuoron yhdellä reitillä matkustajaliikenteelle. Matkustajalentojen käynnistäminen kaikille lentoyhtiöille tulee mahodlliseksi 8. kesäkuuta alkaen.

Lentoyhtiöiden tulee ilmoittaa Kiinan ilmailuviranomaiselle halukkuutensa reiteille 24. lokakuuta 2020 mennessä. Normaaliajan reitti- ja slottiluvat säilyvät lentoyhtiöillä kuitenkin säilyvät ennallaan.

Sallittuja matkustajaliikenteen reittikohteita Kiinassa 8. kesäkuuta alkaen ovat: Beijing, Changzhou, Chengdu, Dalian, Fuzhou, Guangzhou, Guiyang, Harbin, Hangzhou, Hefei, Hohhot, Ji’nan, Kunming, Lanzhou, Nanchang, Nanjing, Nanning, Nantong, Ningbo, Qingdao, Quanzhou, Xiamen, Shanghai, Shenzhen, Shijiazhuang, Taiyuan, Tianjin, Wenzhou, Urumqi, Wuxi, Wuhan, Xi'an, Yanji, Changchun, Changsha, Zhengzhou, Chongqing. Ilmaluviranomaisen mukaan kohdeluotteloon voi tulla muutoksia kaupunkien omista tarpeista ja kyvyistä riippuen.

Kyseisistä kohteista Finnair lentää normaalisti Pekingiin, Guangzhouhin, Nanjingiin ja Shanghaihin. Pekingin osalta Finnair lentää normaalisti Beijing Capital ja Daxingin lentoasemille.

Aasia on Finnairille strategisesti tärkeä markkina, ja Finnair on suunnitellut lentävänsä heinäkuusta 2020 lähtien Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin.

Kiinaan saapuville kansainvälisille matkustajille tehdään Covid-19 -testit. Mikäli samaisen lentoyhtiön lennoilla ei havaita kolmeen viikkoon yhtään positiivista testiä voi lentoyhtiö lisätä kyseille reitille toisenkin viikkovuoron mikäli se on myönnettyjen reittioikeuksien mukaan mahdollista.

Mikäli lentoyhtiön operoimalla reitillä kulkevien matkustajien joukosta löytyy 5-9 positiivista covid-19 -testitulosta lentoyhtiön oikeus lentää reittiä keskeytetään yhdeksi viikoksi. Mikäli positiivisia testituloksia saadaan kymmenen tai enemmän keskeytetään lentoyhtiön operointi reitillä neljän viikon ajaksi.

Mikäli riskit on hallittavissa ja kohdekaupunki on valmis ottamaan vastaan lisälentoja voidaan viikkovuoroja tietyistä maista lisätä maltillisesti.

Kiinan sisäisen lentoliikenteen määrä oli toukokuussa 60 prosenttia pandemiaa edeltävästä tasosta. Ensimmäisen kerran helmikuun 2020 alun jälkeen 10 000 päivittäisen lennon raja ylittyi 15. toukokuuta. Tuolloin Kiinan sisäisiä lentoja oli päivän aikana 10 262.

Lue myös: