Patria osti hävittäjämoottoreita huoltavan BEC:n kokonaan AIM Norway kauppojen jälkeen

LM_enginecoverPatria hankki toukokuun lopussa julkistetun AIM Norway-kaupan jälkeen haltuunsa Belgium Engine Center SPRL (BEC) -yrityksen koko osakekannan. Jatkokauppa toteutui 6. kesäkuuta. Tavoitteena edelleen kehittää ja laajentaa BECiä sekä sen liiketoimintaa osana Patrian International Support Partnership -liiketoimintaa.

BEC on sotilaskoneiden moottoreiden huoltoon, korjauksiin ja kunnossapitoon keskittynyt yritys – erikoisalueenaan Pratt & Whitney F100-moottorit, joita käytetään F-15 ja F-16 -hävittäjissä maailmanlaajuisesti. BEC tuottaa myös näiden moottoreiden osalta materiaalipalveluita.

BEC pyrkii pääsemään sopimukseen Pratt & Whitneyn kanssa myös Belgian tulevien F-35 -hävittäjien mootttorihuolloista. Yhteistyön kehittämisestä solmittiin aiesopimus tammikuussa 2018. BEC:n aiemmalla omistajalla AIM Norwaylla on huoltosopimus Norjan F-35 -hävittäjien osalta. AIM Norway on F-35 Joint Program Office:n (JPO) hyväksymä alueellinen F-135 -moottoreiden huoltopaikka. Patria ja Kongsberg ostivat AIM Norwayn osakekannan yhdessä toukokuussa 2019.

 Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Herstalissa Liegen ulkopuolella Belgiassa ja se työllistää noin 90 henkilöä.

Tämä hankinta on keskeinen osa Patrian kansainvälisen huolto- ja elinkaaritukitoiminnan kasvustrategian toteuttamista, jossa painopistealueena on erityisesti Eurooppa.

“BECin osto on tärkeä välietappi Patrialle. Kasvu kansainvälisessä huoltotoiminnassa on strategiamme ydin. Patrialla on pitkät perinteet ja vankka osaaminen taistelulentokoneiden ja helikoptereiden sekä niiden moottoreiden huoltotyössä sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. Tämän hankinnan myötä laajennamme toimintaamme merkittävästi, ja olemme sitoutuneet jatkamaan sitä loistavaa työtä, jota BEC on vuosien saatossa tehnyt. Haluan myös toivottaa BECin henkilöstön tervetulleeksi Patriaan. Yhdessä voimme kehittää tätä liiketoimintaa entistäkin kilpailukykyisemmäksi”, sanoo Patrian International Support Partnerships liiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Holkeri.

“BECin puolesta haluan toivottaa Patrian uutena pohjoismaalaisena omistajana tervetulleeksi. Odotamme innolla yhteistyötä ja samalla haluamme varmistaa asiakkaillemme jatkossa entistäkin parempia palveluja”, toteaa Belgium Engine Centerin toimitusjohtaja Hugo Vanbockryck.

Tämä hankinta ei aiheuta muutoksia asiakassopimuksiin, henkilöstön palkkoihin tai muihin yhtiön aiemmin tekemiin sitoumuksiin ja se on lain vaatimusten mukainen. Hankinnan myötä BECin virallinen nimi muuttuu Patria Belgium Engine Center SRL:ksi ja siihen liittyvä viestintä rakennetaan Patria-brändin mukaiseksi.

Belgian yksikkö on jatkossa olennainen osa Patrian International Support Partnerships -liiketoimintaa, ja se tulee toimimaan Patria-brändin alla muutaman kuukauden siirtymävaiheen jälkeen.

Lue myös: