Suomen Ilmailumuseossa ennätysvilkas kesä

ilmailumuseo_nayttelySuomen Ilmailumuseossa Vantaalla saavutettiin heinäkuussa museon historian kuukausitason kävijäennätys. Heinäkuun aikana museossa vieraili hieman yli 5 000 kävijää. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna asiakasmäärä oli kaksinkertainen. Kasvua näkyi selvästi myös kesä- ja elokuun kävijämäärissä.

Erityisesti lapsiperheet ja pääkaupunkiseudulla vierailleet matkailijat tutustuivat innokkaasti kesäkautena Ilmailumuseoon ja museon palveluihin. Uusi lentoasemalle liikennöivä Kehärata avattiin heinäkuun alussa.

asuntomessut_avajaiset_2Ilmailumuseon sijainti aivan Aviapoliksen aseman vieressä lisäsi museon saavutettavuutta entisestään.

Toukokuussa otettiin käyttöön valtakunnallinen Museokortti, jolla ovet aukeavat noin kahteensataan museoon Suomessa. Ilmailumuseo on yksi niistä ja myös Museokortti lienee tuonut lisää kävijöitä.

Suomen Ilmailumuseo näkyi heinä-elokuussa myös Vantaan asuntomessuilla Kivistössä. Suomen Ilmailumuseon osastolla DC-3 ”Lokki” (OH-LCD) lentokonetta kävi ihailemassa reilusti yli satatuhatta messuvierasta.

Museokortti_1Yleisesti ottaen kulunut vuosi ennustaa museon vuoden kokonaiskävijämäärän kasvavan selkeästi aiempiin vuosiin verrattuna. Tammi-elokuun välillä museossa on vieraillut yli neljänneksen enemmän ihmisiä kuin vastaavana aikana vuonna 2014. Vuonna 2014 Ilmailumuseossa vieraili 31 945 kävijää koko vuoden aikana.

Suomen Ilmailumuseolla on parhaillaan käynnissä hanke, jonka avulla pyritään saamaan Finnairin vanha McDonnell Douglas DC-9 -suihkumatkustajakone takaisin Suomeen ja ilmailumuseon kokoelmiin. Kone lentää tällä hetkellä Afrikassa.

Suomen Ilmailumuseo Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella on ilmailun valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmiin kuuluu sekä siviili- että sotilasilmailun esineistöä. Ilmailumuseo on myös Let's Shop Airbus -tuotteiden virallinen jälleenmyyjä.

FIN757_simu_1Edellisten lisäksi ilmailumuseo tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuuden elämyslentoihin erilaisilla simulaattoreille.

Tämän hetkiset vetonaulat ovat Finnair Flight Academyn Boeing 757 -simulaattori ja Aeropolen Diamond DA42NG -lennonharjoittelulaitteella.

Sotahistoriallista elämyslentämistä voi kokeilla Messerschmitt Bf 109 -hävittäjällä. Tarjontaa täydentää myös aidon kaksimoottorisen Piper Aztec  -mäntämoottorikoneen runkoon rakennettu OH-IMS -simulaattori.

Lue myös:

Artikkeli: Simulaattoritaivas - elämyksiä edessä