Trafi: Päätös Helsinki-Vantaan toimintarajoituksista vasta kesän jälkeen

Helsinki-VantaaLiikenteen turvallisuusvirasto Trafi käsittelee parhaillaan Finavian hakemusta Helsinki-Vantaan lentoaseman meluun liittyvistä toimintarajoituksista. Varsinaisen päätöksen tekeminen siirtyy kesän yli käsittelyn aikana esiintyneiden lisäselvitystarpeiden vuoksi.

Finavia on hakenut Trafilta päätöstä, jolla rajoitettaisiin eräiden suihkukoneiden pääsyä Helsinki-Vantaan lentoasemalle yöaikaan klo 0.30–5.30. Hakemukseen sai esittää mielipiteitä 26.10.2012 asti. Lausuntoja tuli runsaasti.

Finavian meluhakemus liittyy yhtiön ympäristölupahakemukseen, joka on valituskäsittelyn alla. Trafi on pyytänyt lisäselvityksiä sekä Finavialta että muilta tahoilta prosessin edetessä, sillä päätöksellä voi olla ympäristöön liittyvien melunäkökulmien lisäksi myös laajempia vaikutuksia.

Finnairin johtajan Ville Ihon mukaan mahdolliset yöaikaiset rajoitukset ovat vaaran paikka.

"Lentojen kysyntään vaikuttaa aikataulut, jotka puolestaan vaikuttavat koneiden käyttöasteisiin ja käytettävyyteen. Voi käydä huonosti jos Helsingissä supistetaan aikatauluikkunaa”, toteaa Iho esityksessään Suomen ilmailualan ja -teollisuuden seminaarissa Vantaalla.

Finavian hakemus on yhä nähtävissä Trafin nettisivuilla.