USA tiukensi Lähi-Idästä saapuvan lentorahdin turvatarkastuksia - koskee viittä maata

Lineup_jono_1Yhdysvallat on asettanut tiukennetut turvavaatimukset maahan saapuvalle lentorahdille, jonka lähtöpaikka on Lähi-Idän alueella. Syynä on lentoliikenteeseen kohdistuva terroriuhka. Rajoitus koskee viittä maata Lähi-Idän alueella.

Yhdysvaltain turvallisuusviranomainen TSA (Transportation Security Administration) tiukensi Yhdysvaltoihin saapuvan lentorahdin tarkastusvaatimuksia. Ne koskevat seitsemää lentokenttää ja kuutta lentoyhtiötä viidessä maassa.

Ne ovat Egyptin Kairon kansainvälinen lentokenttä, Jordanian Queen Alian kansainvälinen lentokentät, Saudi Arabian King Abdul-Aziz ja King Khalidin kansainväliset lentokentät, Qatarin Dohan kansainvälinen lentokenttä  ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien Dubain ja Abu Dhabin kansainväliset lentokentät.

Tiukemmat vaatimukset koskettavat EgyptAirin, Royal Jordanianin, Qatar Airwaysin, Saudian, Emiratesin ja Etihadin lentoja.

"Kaupallista ilmakuljetusta vastaan kohdistuva uhka vaatii tiukennuksia turvatarkastuksiin kansainvälisen Yhdysvaltoihin suuntautuvan ilmaliikenteen suojaamiseksi", kommentoi TSA:n johtaja David Pekoske tuoretta määräystä.

Tiukennettu määräys koskettaa TSA:n mukaan maita, joissa toimii ilmaliikennettä uhkaavia terroristiryhmittymiä. Se tarkoittaa lentorahdin osalta pakollista Air Cargo Advance Screening (ACAS) -ohjelman noudattamista. Sen avulla Yhdysvaltain tulli- ja rajavartio CBP:n (U.S. Customs and Border Protection) saa paremmat tiedot maahan kuljetettavaksi suunnitellusta lentorahdista ja voi analysoida riskit nopeammin.

Vuonna 2017 Yhdysvallat määräsi ns. läppärikiellon Lähi-Idän alueelta saapuvien lentojen osalta.