Vaasan lentonäytöksessä nähtiin Missing man - Midnight Hawks kunnioitti Perttu Karivalon muistoa

Vaasa_MH_JML2Ilmavoimien osastotaitolentoryhmä Midnight Hawks lensi Vaasan lentonäytöksessä lauantaina 15. kesäkuuta 2024 Missing man -lentoliikkeen kunnoittaen edesmenneen suomalaisen lentonäytösjohtaja ja ilmailija Perttu Karivalon muistoa.PerttuKarivalo_BW1Vuoden 2024 Ilmailuliiton päälentonäytös Vaasassa oli ensimmäinen suuri ilmailutapahtuma, joka järjestettiin Suomessa ja eri puolilla Euroopaa lentonäytösjohtajan tehtävissä ansioituneen, Perttu Karivalon lokakuussa 2023 tapahtuneen menehtymisen jälkeen.

Karivalolla oli pitkä yhteinen historia myös Ilmavoimien Midnight Hawks -osastotaitolentoryhmän kanssa. Hän toimi vuosina 1998 - 2010 Midnight Hawksin koordinaattorina, kommentaattorina sekä valokuvaajana.

Vaasa_MH_JML1Ilmailualalla erittäin arvostettu Perttu Karivalo oli ryhmänsä kanssa vastuussa useista viime vuosien kotimaisista lentonäytöksistä, joiden lisäksi hän johti lentonäytöksiä Euroopassa ja Aasiassa.

Midnight Hawksin esityslentosarjassa nähtiin Vaasassa ylimääräinen ohjelmanumero, jossa neljä Hawkia lensi muodostelmassa yhden kohotessa korkeuksiin. Kyseessä oli perinteinen vainajan muistoa kunnioittava Missing man -lentoliike.

Perttu Karivalon muistoa kunnioitetaan heinäkuussa 2024 myös Isossa-Britanniassa Royal International Air Tattoossa (RIAT).

Vaasa_MH_JML3Karivalo toimi RIATin Deputy Flight Display Directorin tehtävissä vuosina 2022 ja 2023. Hän oli tiettävästi myös ensimmäinen ulkomaalainen henkilö, joka toimi RIAT:ssa Flying Display Directorin tehtävissä. Vuonna 2018 Karivalo sai ensimmäisenä suomalaisena Ison-Britannian ilmailuviranomaisen lentonäytösjohtajan korkeimman Tier 3 -tason kelpuutuksen. MH

Lue myös: