Finnair perui lennot Manner-Kiinan 28.3. saakka - Hongkongiin lennetään enää kerran päivässä

Finnair_A330_1Finnair peruu lentonsa Pekingin Capitalin -lentoasemalle ja Shanghaihin 1. - 28. maaliskuuta eli talvikauden loppuun asti. Syynä on koronavirusitilanne, joka vähentää lentomatkustuksen kysyntää Kiinan ja Euroopan välillä. Hongkongin osalta lennot on vähennetty yhteen päivittäiseen yhteyteen.

Kaikki Finnairin Manner-Kiinaan suuntautuvat lennot on siis peruttu koronaviruksen vaikutusten seurauksena kansainvälisen ilmalkuljetusliitto IATA:n kesäaikataulukauden vaihteeseen saakka. Finnairin mukaan koronavirusitilanne vaikuttaa tilapäisesti lentomatkustuksen kysyntään Kiinan ja Euroopan välillä.

Nyt Finnair peruu myös Hongkongin reitiltään yhden päivittäisen vuoron 1. - 28. maaliskuuta väliseltä ajalta. Yhtiö lentää siis tuona aikana Hongkongiin päivittäin yhden vuoron normaalin kahden sijaan. Finnair lentää normaalisti lennot reittinumeroilla AY099/100.

Jo aiemmin Finnair on perunut Nanjingin, Peking Daxing -lentoaseman ja Guangzhoun lentonsa maaliskuulta vähentyneen kiinalaisten ryhmämatkakysynnän vuoksi. Normaalisti Finnairilla olisi talviaikataulukaudella 35 viikkovuoroa Kiinaan.

Peruttujen lentojen asiakkaat voivat siirtää matkustuspäiväänsä tai saada lipun hinnan takaisin ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun. Hongkongin osalta matkustaja, joka on ostanut lippunsa aiemmin kuin 28.1. ajankohdalle 25.1. - 31.3. voi siirtää matkaansa 30. kesäkuuta 2020 saakka.

Finnair kertoi tulosjulkistuksensa yhteydessä 7. helmikuuta koronaviruksen suoran taloudellisen vaikutuksen olevan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä suhteellisen rajallinen myös siinä tapauksessa, että Manner-Kiinan lentoperuutukset jatkuisivat vuoden ensimmäisen neljänneksen loppuun asti.

Finnair valmistautuu myös tilanteen pitkittymiseen aloittamallaan kaukoliikennelentäjiä koskevalla yhteistoimintamenettelyllä. Liikakapasiteettia pyritään hyödyntämään muilla reiteillä ja kesän ajaksi Finnair lisääkin lentoja New Yorkiin.

Lue myös: