Lapin, Varsinais- ja Pohjois-Suomen AVI:t määräsivät pakolliset terveystarkastukset 30.6. saakka

Koronaliivi_1Lapin, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastot määräävät pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista Suomeen saapuville. Jo aiemmin Etelä- ja Itä-Suomen aluehallintavirastot jatkoivat vastaavia määräyksiään 30. kesäkuuta 2021 saakka.

Pakolliseen terveystarkastukseen on osallistuttava, jos saapuu Suomeen riskimaasta. Riskimaita ovat maat, joiden koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 ihmistä kahden viikon aikana.

Lapin osalta kyse on Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville.

Varsinais-Suomen osalta rajanylityspaikat ovat Turun lentokenttä, Turun satama ja Naantalin satama.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun osalta määräys koskeen Oulun, Kajaanin ja Kuusamon lentoasemia sekä Kuusamon Kortesalmen ja Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikkoja.

Suomeen saapuvien matkustajien on osallistuttava välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti.

Tarkastuksessa matkustaja voi esittää luotettavan todistuksen negatiivisesta koronavirustestistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen maahantuloa, tai todistuksen sairastetusta koronavirustaudista, josta on alle 180 vuorokautta aikaa.

Määräys ei koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä maamme huoltovarmuutta tukevaa kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä.

Lue myös: