Air France lentää kesällä 2022 jo noin 90 prosentin kapasiteetilla - 7 päivittäistä lentoa New Yorkiin

AirFrance_A321HELAir Francen toiminta on elpynyt koronaviruspandemian vaikutuksista ja kesäkauden 2022 lentoaikataulujen osalta yhtiö lentää jo 90 prosentin tasolla verrattuna vuoden 2019 kapasiteettiin. Lentoja on pandemiaa edeltävään tasoon nähden jopa enemmän reiteillä Pohjois-Amerikkaan, Afrikkaan, Karibialle sekä Intian kohteisiin.

Kesälomakaudella 2022 Air France lentää jo 196 kohteeseen ja yhtiön lentomäärät ovat keskimäärin 90 prosentin tasolla kapasiteetista, joka oli käytössä samalla aikavälillä vuonna 2019. Erityisesti kaukolentojen osalta kysyntä on ollut suurta ja lennot Pohjois-Amerikkaan, Afrikkaan, Karibialle ja Intian valtamerelle ovat osoittautuneet vahvoiksi koko kriisin ajan.

Air France kasvattaa kapasiteettiaan erityisesti transatlanttisilla lennoilla kohteisiin Yhdysvalloissa. Luvassa on lähes 200 viikkovuoroa 14 kohteeseen Yhdysvalloissa. Määrä on 20 prosenttia suurempi kuin kesällä 2019.

Air France lentää kesällä 2022 jopa seitsemän päivittäistä lentoa Pariisin ja New Yorkin välillä. Lentoja New Yorkiin on tarjolla Pariisin Charles de Gaullen lentokentän lisäksi jälleen myös Pariisin Orlyn lentokentältä.

AF_B777Yhdessä Deltan kanssa Air France tarjoaa erityistä shuttle-palvelua Pariisin Charles de Gaullesta New Yorkin JFK:lle. Lentoja on tarjolla päivän mittaan kesäkuun alusta lähtien noin 1-2 tunnin välein ja iltapäivästä eteenpäin parhaimmillaan lähes tunnin välein. Air France operoi lennoista kuusi ja Delta kaksi.

Lennot lähtevät Charles de Gaullessa kello 8.30, 10.30, 11.30, 13.30, 14.30, 16.30, 18.30 ja 19.30. New Yorkista lennot lähtevät kello 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 21.00, 22.00, 23.00, 23.55.

Air France palautti 27. maaliskuuta 2022 lentoyhteydet Pariisista myös Texasiin, kun avauslento laskeutui Dallasiin samana päivänä kuin Finnairinkin Airbus A350 saapui ensimmäistä kertaa Dallas-Fort Worthin lentokentälle. Air France lentää Dallasiin viisi viikkovuoroa. Tämän lisäksi Air France avaa jälleen kesäreitin Pariisista Coloradon Denveriin, jonne  avauslento lähtee 4. toukokuuta. Lentoja on tarjolla kolmesti viikossa.

Air France vahvistaa läsnäoloaan myös Kanadassa, jonne kapasiteettia kasvatetaan kesän aikana 25 prosenttia verrattuna pandemiaa edeltävään tasoon. Ranskalaisyhtiöstä tulee johtava eurooppalainen lentoyhtiö Eurooppa-Kanada -lennoilla kapasiteetilla mitattuna. Air France avaa myös uuden suoran reitin Pariisin de Gaullesta Quebeciin 17. toukokuuta.

Afrikassa Air France palaa lennoissaan pandemiaa edeltävälle tasolle, jonka lisäksi lentomäärää nostetaan useisiin kohteisiin. Tarjolla on kaksi päivittäistä yhteyttä Pariisista Norsunluurannikon Abidjaniin ja kausireitit Tanzanian Sansibarille ja Gambian Banjuliin jatkuvat myös talvikaudelle.

Aasiassa Air France ylläpitää lähes koko reittiverkostoaan vähennetyllä lentomäärällä. Lisälentoja on kuitenkin tarjolla Intian kohteisiin Delhiin, Mumbaihin, Bangaloreen ja Chennaihin. Intia avautui matkailulle 27. maaliskuuta 2022.

AF_liputgatellaLähiliikenteen osalta Air France jatkaa strategiansa toteuttamista lisäämällä kapasiteettia lomakohteisiin. Heinä- ja elokuun osalta lentoja on tarjolla jo saman verran kuin ennen pandemiaa. Lomakohteisiin lennetään myös muualta kuin Pariisista. Luvassa on 23 kausireittiä Pariisista, joista kolme on uusia kohteita. Lisäksi lennot Teneriffalle jatkuvat myös koko talvikauden ajan.

Air France tarjoaa sujuvat jatkoyhteydet Pariisin Charles de Gaullen kautta myös suomalaisille matkustajille. Air France palasi Suomeen ja Helsinki-Vantaalle lähes 20 vuoden tauon jälkeen heinäkuussa 2021 neljällä viikkovuorolla. Lentojen määrä kasvatettiin ensin päivittäiseksi ja talviaikataulukaudella lentoja on ollut jo 11 viikkovuoroa.

Kesäaikataulukauden kännistyttyä Air France lisää lentoja Helsinki-Vantaalle edelleen, sillä huhtikuusta lähtien luvassa on lisälentoa, jotka nostavat viikkovuoromäärän jo 14 lentoon Helsingin ja Pariisin välillä. Helsingin-reitille tuodaan kesällä 2022 myös uudet Airbus A220-300 -matkustajakoneet.

Talvikaudella Air France lensi myös Pariisista suoraan Rovaniemelle.

Lue myös: